VetPlan

VetPlan for hunde

Få optimal hundepleje med VetPlan  

Det er et kendt udsagn, at hunden er menneskets bedste ven, og der er efterhånden flere undersøgelser, der viser, at hunden har en positiv indflydelse på menneskets psyke. Som regel bliver livsstilen også mere sund og aktiv, idet hundeejere ofte bevæger sig mere, end før de fik hund. En hund kan udgøre en god løbe- eller svømmemakker, men kan også være en herlig puttekammerat på sofaen, når det regner udenfor. Uanset om man får en mere aktiv tilværelse ved at anskaffe sig en hund, får man med al sandsynlighed en hyggeligere tilværelse med en firbenet ven, der altid er ved ens side. Det tilfører derudover noget socialt til tilværelsen at investere i en hund – der er nemlig altid en, der er glad for at hilse på, når man kommer hjem fra arbejde eller skole. Men det er ikke kun private hundeejere, der har opdaget fidusen ved at have en hund – også på plejehjem, kontorer og i børnehaver finder man besøgshunde, der har til funktion at skabe glæde og tryghed.

Hvordan passer man en hund?

Når man anskaffer sig en hund, er det vigtigt, at man sørger for, at hunden har det godt, og at den får det rigtige at spise og drikke, ligesom den skal have nok motion. Man bør gå en tur med sin hund mindst to-tre gange om dagen. Hundens race kan dog betyde, at den skal have enten mere eller mindre motion. God hundepleje handler ikke blot om motion og den rette kost, men også om at give hunden opmærksomhed og skabe en god relation til den. Hvis man har en hvalp, er det fornuftigt at starte til hundetræning, så hvalpen kan blive opdraget til at lystre sin ejer. En velopdragen hund er meget nemmere at indpasse i det samfund, den skal leve i. Derudover er hundetræning også medvirkende til at styrke relationen mellem ejer og hund.

Pleje af hund

Hunde har, på samme måde som mennesker, godt af at få tjekket deres helbred jævnligt, for at sygdomme eller skavanker kan opdages i tide og behandles. Med en VetPlan, der sammensættes af din lokale dyrlæge, kan du sikre dig, at din hund får lige netop de undersøgelser og vaccinationer, som den har brug for. En VetPlan er en struktureret sundhedsplan, der er sammensat individuelt til din hund og fungerer som en abonnementsordning. Den indeholder de nødvendige undersøgelser og helbredsundersøgelser, som skal til for at være på forkant med sygedomme m.m. Samtidig giver en VetPlan dig overblik – både over, hvornår din hund skal til undersøgelser, og hvad disse skal koste. Det betyder, at du med en VetPlan kan spare mange penge, både fordi der er rabatter på flere af behandlingerne og undersøgelserne, men også fordi eventuelle skavanker og problemer opdages i tide, hvilket kan betyde, at din hund undgår større operationer.

Det er forskelligt, hvad en VetPlan eller sundhedsplan indeholder. Som regel indeholder pakken mindst en sundhedsundersøgelse og en vaccination, men nogle dyrlæger har også negleklip, loppe/flåt-kure og blodprøver med i sundhedspakken. Derudover udbyder de fleste dyrlæger både en basispakke og en udvidet pakke, så du som ejer selv kan beslutte, hvilken plan der egner sig bedst til din hund.

En VetPlan giver også gerne 10-20% rabat på bestemte fodermærker, tandrensninger, vægtkontrol og forsikringer – spørg din lokale dyrlæge, hvad dine muligheder er.

Hundevaccination

Det er vigtigt at vaccinere sin hund for at beskytte den bedst muligt mod virussygdomme såsom hundesygeparvodiarrékennelhosteleverbetændelseleptospirose, rabies m.m. Hvalpe basisvaccineres fra 6-8 ugers alderen med to til tre vaccinationer med 4 ugers mellemrum og derefter 1 år senere. Resten af hundens levetid er der forskellige vaccinationsintervaller afhængig af, hvilke sygdomme det er relevant at beskytte den imod.

Negleklip af hund

Hunde er udstyrede med et sæt negle, eller kløer, som de bl.a. bruger til at grave med. Hunde slider ofte deres kløer naturligt ned ved at bevæge sig rundt på forskelligt terræn, men hvis din hund danner mere negl, end den kan nå at slide ned, er det vigtigt, at du sørger for at få neglene klippet – man kan blive kradset slemt af en hund med lange klør, også selvom det ikke er med overlæg fra hunden. Hvor ofte hundens negle bør klippes, afhænger helt af hvor meget og på hvilket underlag hunden bevæger sig.

Tandtjek af hund

Ligesom mennesker skal hunde have undersøgt og renset tænderne regelmæssigt for at sikre, at de er i orden. Mange hunde har tendens til at danne tandsten, som kan medføre betændelse af tandkødet. Hvis ikke der gribes ind i tide med tandrensning, kan der efterhånden forekomme løse tænder og tab af tænder. Hvis du oplever, at din hund har dårlige ånde og er øm i munden, vil et tandeftersyn hos dyrlægen, kunne give klarhed over, hvad der skal gøres.

Få optimal kattepleje med VetPlan

Katte er kendt for deres gode selskab, naturlige ro og magelige livsstil, som egner sig godt til mennesker. Selv for de mest urolige sjæle kan det være beroligende at have en kat i huset, da deres afslappede facon gerne smitter af. Men katte er ikke blot godt og hyggeligt selskab – de er også gode jægere, der kan holde mus og fugle fra døren.

Pasning af Kat

Der er mange fordele ved at anskaffe sig en kat, når man skal vælge kæledyr. En kat er et meget selvstændigt væsen, der nemt kan være alene hjemme, og som kan underholde sig selv i mange timer. Det kan derudover være ganske afstressende at få en kat, hvis bløde pels man kan nusse og kæle for – og når man sidder med en kat på skødet, der spinder og brummer roligt, er det nemt at fortrænge hverdagens travlhed.

En kat skal ikke luftes, men stilles fint tilfreds med en kattelem, hvor den kan bevæge sig frit ud og ind. Katte kan også holdes som indendørs kæledyr, det går nemmest for racekatte. Derudover er det også en god idé at anskaffe sig noget legetøj, som kan aktivere katten. En del af kattens væsen er, at den ofte er mindre aktiv i løbet af dagtimerne, hvor den foretrækker at putte og sove, men når mørket falder på, stiger aktivitetsniveauet, hvor også kattens medfødte jagtinstinkt viser sig. Mange katte drager derfor gerne ud på rov eller eventyr om natten, men vender hjem til ejeren og madskålen, når lyset bryder frem.

En kat skal fodres med tør- eller vådfoder tre gange om dagen. Hvis ikke der er problemer med overvægt, kan der også være foder frit tilgængeligt hele tiden. Derudover bør der altid være en skål med frisk drikkevand til rådighed.

Pleje af kat

Det er væsentligt, at en kat kommer til regelmæssige sundhedstjek og undersøgelser hos en dyrlæge, for at man kan være på forkant med sygdomme og andre helbredsmæssige udfordringer. Mange overser desværre at en kat, ligesom hunde og andre kæledyr, bør tjekkes for at sikre, at katten kan få et godt liv uden skavanker og sygdom.

Når man anskaffer sig en killing, er det vigtigt, at den får en sundhedsundersøgelse og basisvaccineres, når den er mellem 8 og 12 uger. Traditionelt vaccinerer man katte mod kattesyge, katteinfluenza, clamydia m.fl.

Med en VetPlan kan du sikre dig, at din kat bliver indkaldt til helbredsmæssige undersøgelser samt får de nødvendige vaccinationer. En VetPlan, der er en organiseret sundhedsplan på abonnement, betyder samtidig, at du kan spare penge på undersøgelser og behandlinger, fordi eventuelle helbredsproblemer opdages tids nok til, at de kan afhjælpes, inden det bliver alt for dyrt og besværligt.

VetPlan for katte sammensættes af din lokale dyrlæge, og derfor kan indholdet af planen variere, men som udgangspunkt indeholder sundhedsplanen en undersøgelse samt en vaccination. De fleste dyrlæger udbyder forskellige sundhedsplaner eller pakker, som også kan sammensættes efter behov. Du kan høre mere hos din lokale dyrlæge.

Tænder

Tandproblemer hos katte er meget almindeligt. En undersøgelse har vist, at op mod 80% af alle voksne katte udvikler tandproblemer, hvorfor det er vigtigt, at man holder godt øje med sin kats tænder – og reagerer på det, hvis man bemærker, at der er problemer. Det kan dog være svært at vurdere, hvornår en kat lider af tandsmerter, da de fleste katte med dårlige tænder alligevel spiser. Dog kan man fornemme på kattens væsen, hvis der er noget, der tynger den. Virker din kat lidt mere stille eller reserveret, kan det tyde på, at den døjer med tandpine eller andre smerter. Ved sundhedsundersøgelsen hos dyrlægen vil mundhulen og tænderne også altid blive tjekket.

Kontakt os for mere info på tlf. 44482712 eller brug vores online tidsbestilling

Veldig fornøyd med besøket.
Mats Holst Aandahl
Mats Holst Aandahl
25. August, 2023.
Venligt og imødekommende personale, der altid tager sig god tid til at vejlede og rådgive. De er meget professionelle og har yderst rimelige priser.
Mona Monrad Hald
Mona Monrad Hald
27. Januar, 2023.
Super sød og kompetent hjælp
Bo Kristensen
Bo Kristensen
26. Januar, 2023.
Virkelig god service og skønt personale
Sia Smietana Smed
Sia Smietana Smed
18. Januar, 2023.
Vi har igennem de sidste 4 år modtaget yderst venlig og altid meget professionel hjælp og vejledning. Først og fremmest omkring vores hund generelt og på det seneste i forbindelse med hendes drægtighed, fødsel og hvalpehåndtering. Jeg glæder mig til mange år fremover hos Værløse Dyreklinik.
Christina Busk Marner
Christina Busk Marner
18. Januar, 2023.