Røntgenundersøgelse
af hunde

Røntgenundersøgelser af hunde på Værløse dyreklinik

Digitale røntgenundersøgelser er et vigtigt redskab i udredningen af mange forskellige lidelser hos hunde og katte. På Værløse Dyreklinik bruger vi derfor ofte røntgenfotografering til at undersøge vores patienter. ​Mange hunde og katte er ikke rolige nok til at ligge stille når de er vågne, og disse vil ofte have brug for at få en mild bedøvelse inden billederne bliver taget. Vi bruger midler som der kan gives en antidot til, således at dit dyr er ved fuld bevidsthed når undersøgelserne er færdige.

Klinikken har 20 års erfaring med røntgenfotografering af hunde, der skal have bedømt hofter og albuer til avlsarbejde. HD, AD og OCD er lidelser som Dansk Kennel Klub (DKK) forsøger at bekæmpe ved hjælp af screening af forældredyr.

HD står for hofteledsdysplasi

Det er en arvelig lidelse, hvor lårbenshovedet og hofteskålen ikke er tilpasset hinanden optimalt. Flere forskellige faktorer afgør, hvorvidt en hund er genetisk disponeret for at udvikle lidelsen. Hvis hunden er genetisk disponeret, har den stor risiko for at udvikle HD. Dette ses især hvis den udsættes for negative miljøpåvirkninger som forkert fodring, overdreven motion eller hurtig vækst.

AD står for albueledsdysplasi

AD er ligesom HD en multifaktoriel arvelig lidelse, hvor en hunds arvelige disposition sammen med de negative miljøbelastninger, som den eventuelt udsættes for, er afgørende for, om den udvikler slidgigt og i hvilken grad. Ved slidgigt forstås en sygdom, hvor ledbrusken er mere eller mindre ødelagt, og hvor der rundt omkring leddet kan dannes nyt knoglevæv.

Symptomerne kan ses fra 4 – 5 mdrs. alderen. De tidligste symptomer er stivhed i forbenene især efter hvile. Er begge albuer angrebne, kan symptomerne være svære at opdage. Gangen er da stiv, forpoterne drejet let udad, og albuerne holdes tæt ind til brystkassen. Egentlig halthed opstår først senere i forbindelse med udvikling af slidgigten.

OCD står for osteochondritis dissecans

Det er en arvelig lidelse, hvor lårbenshovedet og hofteskålen ikke er tilpasset hinanden optimalt. Flere forskellige faktorer afgør, hvorvidt en hund er genetisk disponeret for at udvikle lidelsen. Hvis hunden er genetisk disponeret, har den stor risiko for at udvikle HD. 

Dette ses især hvis den udsættes for negative miljøpåvirkninger som forkert fodring, overdreven motion eller hurtig vækst.

Som ejer er det vigtigt at rekvirere papirer fra Dansk Kennelklub, inden billederne tages. Disse patienter skal altid bedøves for at få korrekte billeder. Du kan se mere information på Dansk Kennelklubs hjemmeside (www.dkk.dk).

Kontakt os for mere info på tlf. 44482712 eller brug vores online tidsbestilling

Fik adgang til legehjælp med meget kort varsel og en pragmatisk tilgang til behandlingen. Fuldt ud tilfreds med forløbet.
Claus Rarup Lund
Claus Rarup Lund
28. December, 2022.
Imødekommende hjælpsomhed og forståelse for den situation man er i.
Rebekka Skau Vincentzen
Rebekka Skau Vincentzen
22. December, 2022.
Dejlig positiv oplevelse. Blev anbefalet jer til røntgen billeder af min Golden Retriever før brug i avl. Professionel tilgang, søde mennesker og gode billeder som DKK kunne lave de rigtige bedømmelser udfra. Så topscorer herfra 🙂
Trine Drejer
Trine Drejer
3. December, 2022.
Super god service og kompetent behandling
Carsten Krabbe
Carsten Krabbe
4. November, 2022.
My best recommendations. Good prices and good service.
Anja Ravn
Anja Ravn
4. November, 2022.
Vi har brugt Ib Engelhardt siden engang i 70'ne, især til HD foto, da jeg avlede Schæferhunde, siden har vi brugt ham til vores Cocker Spaniel, og altid været tilfreds med den gode behandling vi har fået, og den gode behandling er forsat efter Ib Engelhardt ikke er der mere. MVH. Mona og Helena Søgaard Nielsen Kennel Hemo Hillerød
Stutteri Kronplet Hillerød
Stutteri Kronplet Hillerød
11. Oktober, 2022.
Vi føler os enormt godt modtaget af personalet på Værløse Dyreklinik, og vigtigst af alt, at der bliver taget sig både venligt og professionelt af vores 3 hunde. Dette gælder både akutte og mere løbende aftaler.
Ellen Landmark
Ellen Landmark
6. Oktober, 2022.
Altid en fornøjelse at besøge Værløse Dyreklinik. Hvad enten det er køb af foder og medicin eller dyrellgebesøg. Klart anbefalelsesværdig.
Claus Bonde
Claus Bonde
6. Oktober, 2022.
Jeg har oplever Værløse dyreklinik som et professionelt sted at komme ind med sin hund. De er venlige og hjælpsomme. Jeg har fået lavet hd scanning af min hunds hofter og fået vaccineret min hund her. Udover det har jeg fået meget brugbar rådgivning i telefonen.
Keyla Berti Lange
Keyla Berti Lange
22. September, 2022.
Dygtige dyrlæger og generelt personale, altid god service og et rart og trygt sted for både dyr og ejere.
Kathrine Olivius Ottosen
Kathrine Olivius Ottosen
22. September, 2022.