Kiropraktik til hunde og katte

Rehabilitering og mobilitet

Mange hunde og katte går rundt med smerter i deres led og muskler som aldrig opdages i den almindelige klinik. Studier viser at 10 % af unghunde har led- og muskelproblemer og ved seniordyr ses op til 80 % at have problemer. Hvis de opdages, er løsningen tit blot smertestillende. Der er dog andre, mere holdbare metoder som kan hjælpe din hund eller kat af med smerterne ved at adresserer den direkte årsag og ikke kun symptombehandle.

Kiropraktik, fysioterapi, massage og andre former for rehabilitering er fantastiske værktøjer til hunde og katte med smerter i muskler, led eller bindevæv uanset om du kender årsagen til smerterne eller ej. Kiropraktik og fysioterapi er også fantastiske redskaber til at forebygge mange problemer i din hunds og kats bevægeapparat for eksempel slidgigt og virker lindrende på arvelige problemer som hoftedysplasi.

Hvad er kiropraktik på hunde?

Kiropraktik fokuserer på din hund eller kats rygrad og led. Med små hurtige og specifikke tryk genopretter din veterinære kiropraktor leddenes funktion og stimulerer din hunds nervesystem. Alle nerver i kroppen udspringer fra rygraden og løber ud i kroppen mellem ryggens hvirvler. Når en veterinær kiropraktorer justerer en hvirvel i din hunds ryg, vil det derfor ikke bare have en lokal effekt i det pågældende område. Der vil også ses en effekt i de områder som nerverne løber ud til. Dette kunne for eksempel være muskler, men også organer. Således kan kiropraktik både afhjælpe problemer såsom haltheder og inkontines.

Kiropraktik, træning og rehabilitering – vi fokuserer på helheden

Kiropraktik kan godt stå alene, men du får den allerbedste effekt hvis det kobles med fysioterapeutiske teknikker og træning. Kiropraktik sørger for at din hunds led, nerver og muskler fungerer som de skal. Fysioterapeutiske teknikker arbejder mere direkte med din hunds muskler og bindevæv. På den måde får din hund den absolut bedste forudsætning for at blive smertefrit eller vende tilbage til sit gamle jeg efter operation.

Det får du hos os på Værløse Dyreklinik

Hos os på Værløse Dyreklinik undersøger vi din hund i dybden med en blanding af flere forskellige teknikker og indgangsvinkler. Vi har flere tilbud og vi møder dig, hvor du og din hund er. Du kan få:

 • En fuld gennemgang af din hunds bevægeapparat.

Her sættes der en hel time af til dig og din hund. Undersøgelsen foretages af vores veterinære kiropraktor, Trine Ahlmann Hansen eller vores fysioterapeut Line Tofte.

Undersøgelsen inkluderer:

 • Tid til en grundig historik fra dig som ejer
 • Ganganalyse
 • Fuld orthopædisk undersøgelse
 • Fuld neurologisk undersøgelse
 • Fuld kiropraktisk/fysioterapeutisk undersøgelse
 • Behandling af bindevæv, muskler og led
 • Kiropraktisk/fysioterapeutisk gennemgang og behandling

Her sættes der 30 minutter eller mere af til dig og din hund. Undersøgelsen foretages af enten Trine Ahlmann Hansen eller Line Tofte. Undersøgelsen inkluderer:

 • Fuld kiropraktisk/fysioterapeutisk undersøgelse
 • Behandling af bindevæv, muskler og led
 • Kiropraktisk eller fysioterapeutisk tjek:

Her sættes der 15 minutter af til dig og din hund. Tjekket er til dig til dig der har været forbi Trine eller Line før og ønsker at holde din hunds bevægeapparat vedlige eller til dig som udelukkende ønsker en kiropraktisk/fysioterapeutisk behandling. Undersøgelsen foretages af vores veterinære kiropraktor, Trine Ahlmann Hansen som er uddannet dyrlæge og efteruddannet i flere behandlingsformer, herunder kiropraktik. Undersøgelsen inkluderer:

 

 • Fuld kiropraktisk/fysioterapeutisk undersøgelse
 • Behandling af led
Veldig fornøyd med besøket.
Mats Holst Aandahl
Mats Holst Aandahl
25. August, 2023.
Venligt og imødekommende personale, der altid tager sig god tid til at vejlede og rådgive. De er meget professionelle og har yderst rimelige priser.
Mona Monrad Hald
Mona Monrad Hald
27. Januar, 2023.
Super sød og kompetent hjælp
Bo Kristensen
Bo Kristensen
26. Januar, 2023.
Virkelig god service og skønt personale
Sia Smietana Smed
Sia Smietana Smed
18. Januar, 2023.
Vi har igennem de sidste 4 år modtaget yderst venlig og altid meget professionel hjælp og vejledning. Først og fremmest omkring vores hund generelt og på det seneste i forbindelse med hendes drægtighed, fødsel og hvalpehåndtering. Jeg glæder mig til mange år fremover hos Værløse Dyreklinik.
Christina Busk Marner
Christina Busk Marner
18. Januar, 2023.