Sundhedsundersøgelser
af kat

Få undersøgt din kat

De fleste opdrættere, vælger at få både moderkatten og dens killinger sundhedsundersøgt umiddelbart efter fødslen. Næste sundhedsundersøgelse er som regel i 12-13 ugers alderen. Her gennemgår killingen en klinisk undersøgelse med følgende fokusområder.

 • Hud og hårlag undersøges for skæl og sår. Der undersøges også for utøj, herunder lopper og rovmider.
 • Der lyttes på hjertet og lungerne og temperaturen tages.
 • Øjnenes form undersøges, øjenlågenes udformning og evt. tåreflåd undersøges
 • Ørene efterses for specielt øremider, og øreflappen undersøges for f.eks sår og hårløshed.
 • Tænderne, tandstilling og tandkødet undersøges.
 • Lymfeknuder, der ligger under huden, mærkes igennem for at afsløre om de er forstørrede.
 • Leddene bøjes igennem for at afsløre smerte, og poterne gennemgås for sår og betændelse.
 • Der spørges til kattens afføring og urin. I nogle tilfælde skal vi have en afføringsprøve, som undersøges for indvoldsorm.
 • Dyrlægen spørger til kattens æde- og drikkelyst.
 • Kattens kønsorganer tjekkes igennem.
 • Endelig palperes/mærkes bughulen igennem.

På baggrund af denne undersøgelse, rådgiver din dyrlæge dig om, hvilke vaccinationer din kat har behov for. Hvis killingen er helt rask, kan den vaccineres mod de smitsomme sygdomme: kattesyge, katteinfluenza og evt leukæmi. Ved anden sundhedsundersøgelse i 16 ugers alderen, kan man med fordel medbringe en afføringsprøve som undersøges for bændelorm og andre tarmparasitter.

Når katten er ældre end 9 år, ændres dens stofskifte og cellerne begynder at ældes. I takt med at katten bliver ældre, ændres sundhedsundersøgelsen derfor, så dyrlægen er særlig opmærksom på de lidelser, som er karakteristiske hos ældre katte. Som eksempler kan nævnes, at man i denne periode vil være særlig opmærksom på nyre- og leverfunktionen, hjerte-kredsløbsproblemer, stofskiftelidelser, knuder og begyndende organsvigt. Derfor vil sundhedsundersøgelsen hos den ældre kat ofte kunne inkludere en laboratorieundersøgelse af blod- og urinprøver. Prøverne vil kunne afsløre begyndende organsvigt, stofskiftesygdomme med mere.

Kontakt os for mere info på tlf. 44482712 eller brug vores online tidsbestilling

  Fik adgang til legehjælp med meget kort varsel og en pragmatisk tilgang til behandlingen. Fuldt ud tilfreds med forløbet.
  Claus Rarup Lund
  Claus Rarup Lund
  28. December, 2022.
  Imødekommende hjælpsomhed og forståelse for den situation man er i.
  Rebekka Skau Vincentzen
  Rebekka Skau Vincentzen
  22. December, 2022.
  Dejlig positiv oplevelse. Blev anbefalet jer til røntgen billeder af min Golden Retriever før brug i avl. Professionel tilgang, søde mennesker og gode billeder som DKK kunne lave de rigtige bedømmelser udfra. Så topscorer herfra 🙂
  Trine Drejer
  Trine Drejer
  3. December, 2022.
  Super god service og kompetent behandling
  Carsten Krabbe
  Carsten Krabbe
  4. November, 2022.
  My best recommendations. Good prices and good service.
  Anja Ravn
  Anja Ravn
  4. November, 2022.
  Vi har brugt Ib Engelhardt siden engang i 70'ne, især til HD foto, da jeg avlede Schæferhunde, siden har vi brugt ham til vores Cocker Spaniel, og altid været tilfreds med den gode behandling vi har fået, og den gode behandling er forsat efter Ib Engelhardt ikke er der mere. MVH. Mona og Helena Søgaard Nielsen Kennel Hemo Hillerød
  Stutteri Kronplet Hillerød
  Stutteri Kronplet Hillerød
  11. Oktober, 2022.
  Vi føler os enormt godt modtaget af personalet på Værløse Dyreklinik, og vigtigst af alt, at der bliver taget sig både venligt og professionelt af vores 3 hunde. Dette gælder både akutte og mere løbende aftaler.
  Ellen Landmark
  Ellen Landmark
  6. Oktober, 2022.
  Altid en fornøjelse at besøge Værløse Dyreklinik. Hvad enten det er køb af foder og medicin eller dyrellgebesøg. Klart anbefalelsesværdig.
  Claus Bonde
  Claus Bonde
  6. Oktober, 2022.
  Jeg har oplever Værløse dyreklinik som et professionelt sted at komme ind med sin hund. De er venlige og hjælpsomme. Jeg har fået lavet hd scanning af min hunds hofter og fået vaccineret min hund her. Udover det har jeg fået meget brugbar rådgivning i telefonen.
  Keyla Berti Lange
  Keyla Berti Lange
  22. September, 2022.
  Dygtige dyrlæger og generelt personale, altid god service og et rart og trygt sted for både dyr og ejere.
  Kathrine Olivius Ottosen
  Kathrine Olivius Ottosen
  22. September, 2022.