Reproduktion af Hund

På Værløse Dyreklinik tilbyder vi en række fertilitets og reproduktionsundersøgelser, som er med til at sikre, at dit dyrs drægtighed bliver så kontrolleret, planlagt og frugtbart som muligt. 

Gennem skedesvaber, progesteronmåling for ægløsning samt en gynækologisk undersøgelse fastsættes det optimale parringstidspunkt for din tæve. Vi undersøger også hanhundens sædkvalitet i forhold til antal, bevægelse og evt. misdannelser (DNA undersøgelse), og der kan ydes hjælp til parring eller inseminering. 

Inseminering anvendes hvis en naturlig parring ikke er mulig. Tapning af hanhunden bør foregå i rolige omgivelser og gerne med en løbsk tæve i nærheden. Tæven insemineres umiddelbart efter sædudtagelsen.

Ved frisk sæd insemineres tæven bagerst i skeden. Er det muligt anbefales det at inseminere igen efter en dags pause. Ved brug af frost-sæd ses der nedsat overlevelsestid hos sædcellerne. Derfor insemineres tæven direkte i livmoderen, og der anbefales her at gentage insemineringen de næste 2-3 dage.

Efter parring eller inseminering kan etableringen af drægtigheden påvises ved ultralydsscanning og eller røntgenundersøgelse, hvor fostrenes hjerteslag kan ses og og hvor antallet af fostre vises med sikkerhed.

I samråd med dyrlægen kan der tilbydes vaccination mod herpes i forbindelse med parring og drægtighed. 

Vi tilbyder desuden sundhedsundersøgelse, vaccination, ID-mærkning og registrering af hvalpe- og killingekuld med tilhørende sundhedsbog. Kontakt os for prisforespørgsel, når I ved hvor mange hvalpe eller killinger der er kommet.