Sundhedsundersøgelser
af hunde

Få undersøgt din hund

På Værløse Dyreklinik anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse af din hund eller kat. Det årlige sundhedseftersyn giver os mulighed for at opdage sygdomme i god tid til, at der en god chance for behandling. Parasitære lidelser (herunder hjerte- lungeorm), bakterielle infektioner, hudlidelser, tandlidelser, øjenlidelser, ledlidelser, svulster og stofskiftesygdomme er gode eksempler på sygdomme som kan opdages i god tid. Specielt har vi erfaring med at hjerte-lungeorm og spolorm kan volde mange problemer og udfordringer hos hunde og katte. Derfor anbefaler vi årligt tjek af parasitstatus hos din hund eller kat.

Første sundhedsundersøgelse af hvalpe

De fleste ejere, vælger at få både tæve og hvalpe undersøgt umiddelbart efter fødslen. Hvis det har været en lang eller hård fødsel, kan man hjælpe tæven med medicinsk behandling så den kan tage sig af hvalpene og producere nok mælk. Ligeledes kan man diagnosticere om hvalpene har medfødte sygdomme på et tidligt tidspunkt.

Næste sundhedsundersøgelse af hvalpe ved 8 ugers alderen

Når hvalpene er 8 uger gamle skal de chip’es, registreres i DKK og vaccineres. Her gennemgår hvalpen en klinisk undersøgelse med fokus på følgende områder:

 • Hud og hårlag
 • Temperatur og respiration
 • Hjertet
 • Mundhule
 • Øjne
 • Ører
 • Bughule
 • Lymfeknuder
 • Ben og poter
 • Afføring og urin
 • Parasitter (både ind- og udvortes)
 • Æde- og drikkelyst
 • Kønsorganer

Anden sundhedsundersøgelse af hvalpe ved 12 ugers alderen

Når hvalpene er 12 uger gamle, er det en fordel at medbringe en afføringsprøve som undersøges for orm og andre tarmparasitter. Hvis hunden ikke er renlig, er det også en god ide, at undersøge en urinprøve.

Anden sundhedsundersøgelse af hvalpe ved 12 ugers alderen

Efter 12 ugers undersøgelsen anbefaler vi det at undersøge de voksne hunde ved en årlig sundhedsundersøgelse. Vi indkalder til undersøgelsen via vores journaliseringssystem. Ved denne undersøgelse gennemgår vi hundens sundhedsstatus systematisk. Dyrlægen vil typisk stille spørgsmål om hundens almenbefindende, medicinforbrug, sociale aktivitet som f.eks. deltagelse i konkurrencer og udstillinger. På denne baggrund kan vi lave sundhedsattester eller anbefale yderligere undersøgelser.

De fleste sygdomme erkendes ved denne undersøgelse tidligt i sygdomsforløbet, fordi dyrlægen er opmærksom på de sygdomme, der er typiske for netop din hunderace og for den alder som den har.

Undersøgelse af ældre hunde

Efter hunden er fyldt ca. 7 år, ændres stofskiftet og cellerne begynder at ældes. Herved ændres sundhedsundersøgelsen også, så vi er særlige opmærksomme på de lidelser, som er karakteristiske for ældre hunde. Derfor vil sundhedsundersøgelsen hos den ældre hund kunne inkludere undersøgelse af en blod- og urinprøve samt ledlidelser. Prøverne undersøger vi i vores eget laboratorium. Prøverne vil kunne afsløre begyndende organsvigt, stofskiftesygdomme eller lignende. Og på baggrund af sygdommen, vil vi give den korrekte behandling og aftale nye intervaller for kommende sundhedsundersøgelser.

Kontakt os for mere info på tlf. 44482712 eller brug vores online tidsbestilling

Fik adgang til legehjælp med meget kort varsel og en pragmatisk tilgang til behandlingen. Fuldt ud tilfreds med forløbet.
Claus Rarup Lund
Claus Rarup Lund
28. December, 2022.
Imødekommende hjælpsomhed og forståelse for den situation man er i.
Rebekka Skau Vincentzen
Rebekka Skau Vincentzen
22. December, 2022.
Dejlig positiv oplevelse. Blev anbefalet jer til røntgen billeder af min Golden Retriever før brug i avl. Professionel tilgang, søde mennesker og gode billeder som DKK kunne lave de rigtige bedømmelser udfra. Så topscorer herfra 🙂
Trine Drejer
Trine Drejer
3. December, 2022.
Super god service og kompetent behandling
Carsten Krabbe
Carsten Krabbe
4. November, 2022.
My best recommendations. Good prices and good service.
Anja Ravn
Anja Ravn
4. November, 2022.
Vi har brugt Ib Engelhardt siden engang i 70'ne, især til HD foto, da jeg avlede Schæferhunde, siden har vi brugt ham til vores Cocker Spaniel, og altid været tilfreds med den gode behandling vi har fået, og den gode behandling er forsat efter Ib Engelhardt ikke er der mere. MVH. Mona og Helena Søgaard Nielsen Kennel Hemo Hillerød
Stutteri Kronplet Hillerød
Stutteri Kronplet Hillerød
11. Oktober, 2022.
Vi føler os enormt godt modtaget af personalet på Værløse Dyreklinik, og vigtigst af alt, at der bliver taget sig både venligt og professionelt af vores 3 hunde. Dette gælder både akutte og mere løbende aftaler.
Ellen Landmark
Ellen Landmark
6. Oktober, 2022.
Altid en fornøjelse at besøge Værløse Dyreklinik. Hvad enten det er køb af foder og medicin eller dyrellgebesøg. Klart anbefalelsesværdig.
Claus Bonde
Claus Bonde
6. Oktober, 2022.
Jeg har oplever Værløse dyreklinik som et professionelt sted at komme ind med sin hund. De er venlige og hjælpsomme. Jeg har fået lavet hd scanning af min hunds hofter og fået vaccineret min hund her. Udover det har jeg fået meget brugbar rådgivning i telefonen.
Keyla Berti Lange
Keyla Berti Lange
22. September, 2022.
Dygtige dyrlæger og generelt personale, altid god service og et rart og trygt sted for både dyr og ejere.
Kathrine Olivius Ottosen
Kathrine Olivius Ottosen
22. September, 2022.