Aflivning af dyr i
værdige omgivelser

Aflivning af dyr i værdige omgivelser

De fleste kæledyrsejere kommer til at stå i en situation, hvor man skal træffe den tunge beslutning at lade sit dyr sove ind. Beslutningen er ikke nem, men vi hjælper dig med beslutningen gennem en undersøgelse af dit kæledyr og derved samler viden til at kunne tage beslutningen på et fagligt grundlag. Denne afgørelse er ikke nem, da der er mange følelser involveret, og derfor er vi ofte som dyrlæger med til at hjælpe ejeren med at tage beslutningen.

Den svære beslutning om at lade kæledyret sove ind

Når dit kæledyr bliver gammelt, alvorligt sygt eller har smerte, har du pligt til i samarbejde med din dyrlæge at give dit dyr den bedste behandling. Og det kan i den enkelte situation være det bedste at lade sit dyr aflive. Men vi har muligheden for at træffe beslutningen på en faglig basis. Og du bør tænke på, at en aflivning i dag er meget human, idet dyret sover roligt ind uden angst eller smerte.

For at sikre bedst mulig ro omkring en aflivning, bør du aftale grundigt med os, hvad der skal ske både før og efter aflivningen. Du skal overveje, om aflivningen skal foregå i hjemmet eller på klinikken. Vi tager gerne hjem til dig – også i weekenden. Mange vælger at være med til aflivningen for at støtte dyret og sige ordentligt farvel til den.

Når vi har snakket det hele igennem, aftaler vi en tid, hvor aflivningen skal foregå. Først giver vi en beroligende indsprøjtning før aflivningen. Efter denne indsprøjtning vil der gå ca. 10 minutter, før dyret er helt afslappet. Selve aflivningen foregår med en indsprøjtning af et kraftigt sovemiddel i en blodåre i forbenet. Dyret bliver meget hurtigt bevidstløst, og derefter stopper vejrtrækning og hjerteaktivitet normalt inden for få minutter. Hele denne proces er uden smerte eller ubehag for dyret. Hvis du ønsker det, vil der efter aflivningen være tid alene med dyret, så man kan lade følelserne komme ud.

Efter at dyret er sovet ind

Når aflivningen er foretaget, er det for de fleste dyreejere vigtigt at vide, hvad der sker med deres dyr. Nogle vælger at lade deres familiedyr begrave i haven. Dette er også fuldt lovligt, og for at undgå, at ræven graver dyret op, skal man sørge for, at dyret er dækket af mindst 80 cm fast jord og med et par store sten henover. Graven skal ligge mindst 100 meter fra en brøndboring.

De fleste vælger at lade os bortskaffe dyret. Dette foregår ved kremering (brænding). Vi har en aftale med Ada’s Dyrekremering. Ved kremering bliver dyret lagt i en dyrepose og afhentet af en speciel fragtbil, der kører direkte til dyrekrematoriet. Det er også muligt selv at aflevere dyret på dyrekrematoriet så du herved har mulighed for at se, at alt foregår på en etisk korrekt vis.

Det er også muligt at få dit dyrs aske hjem i en urne. Her kan du vælge en urne, som kan begraves, og hvor urnen opløses og indgår i det naturlige kredsløb. Men du kan også vælge en urne, som er glaseret og kan stå som et minde i dit hjem. Og der er også mulighed for at få dyrets navn håndmalet på urnen.

Alle dyr, der ikke bliver kremeret, bliver destrueret.

Alt dette bør tales igennem i familien, således at alle – også børnene – har indflydelse på valget. Er du i tvivl, så tal med os om det. Der vil du få en saglig og grundig vejledning om de forskellige muligheder.

Kontakt os for mere info på tlf. 44482712 eller brug vores online tidsbestilling

Veldig fornøyd med besøket.
Mats Holst Aandahl
Mats Holst Aandahl
25. August, 2023.
Venligt og imødekommende personale, der altid tager sig god tid til at vejlede og rådgive. De er meget professionelle og har yderst rimelige priser.
Mona Monrad Hald
Mona Monrad Hald
27. Januar, 2023.
Super sød og kompetent hjælp
Bo Kristensen
Bo Kristensen
26. Januar, 2023.
Virkelig god service og skønt personale
Sia Smietana Smed
Sia Smietana Smed
18. Januar, 2023.
Vi har igennem de sidste 4 år modtaget yderst venlig og altid meget professionel hjælp og vejledning. Først og fremmest omkring vores hund generelt og på det seneste i forbindelse med hendes drægtighed, fødsel og hvalpehåndtering. Jeg glæder mig til mange år fremover hos Værløse Dyreklinik.
Christina Busk Marner
Christina Busk Marner
18. Januar, 2023.