Aflivning af dyr i
værdige omgivelser

Aflivning af dyr i værdige omgivelser

De fleste kæledyrsejere kommer til at stå i en situation, hvor man skal træffe den tunge beslutning at lade sit dyr sove ind. Beslutningen er ikke nem, men vi hjælper dig med beslutningen gennem en undersøgelse af dit kæledyr og derved samler viden til at kunne tage beslutningen på et fagligt grundlag. Denne afgørelse er ikke nem, da der er mange følelser involveret, og derfor er vi ofte som dyrlæger med til at hjælpe ejeren med at tage beslutningen.

Den svære beslutning om at lade kæledyret sove ind

Når dit kæledyr bliver gammelt, alvorligt sygt eller har smerte, har du pligt til i samarbejde med din dyrlæge at give dit dyr den bedste behandling. Og det kan i den enkelte situation være det bedste at lade sit dyr aflive. Men vi har muligheden for at træffe beslutningen på en faglig basis. Og du bør tænke på, at en aflivning i dag er meget human, idet dyret sover roligt ind uden angst eller smerte.

For at sikre bedst mulig ro omkring en aflivning, bør du aftale grundigt med os, hvad der skal ske både før og efter aflivningen. Du skal overveje, om aflivningen skal foregå i hjemmet eller på klinikken. Vi tager gerne hjem til dig – også i weekenden. Mange vælger at være med til aflivningen for at støtte dyret og sige ordentligt farvel til den.

Når vi har snakket det hele igennem, aftaler vi en tid, hvor aflivningen skal foregå. Først giver vi en beroligende indsprøjtning før aflivningen. Efter denne indsprøjtning vil der gå ca. 10 minutter, før dyret er helt afslappet. Selve aflivningen foregår med en indsprøjtning af et kraftigt sovemiddel i en blodåre i forbenet. Dyret bliver meget hurtigt bevidstløst, og derefter stopper vejrtrækning og hjerteaktivitet normalt inden for få minutter. Hele denne proces er uden smerte eller ubehag for dyret. Hvis du ønsker det, vil der efter aflivningen være tid alene med dyret, så man kan lade følelserne komme ud.

Efter at dyret er sovet ind

Når aflivningen er foretaget, er det for de fleste dyreejere vigtigt at vide, hvad der sker med deres dyr. Nogle vælger at lade deres familiedyr begrave i haven. Dette er også fuldt lovligt, og for at undgå, at ræven graver dyret op, skal man sørge for, at dyret er dækket af mindst 80 cm fast jord og med et par store sten henover. Graven skal ligge mindst 100 meter fra en brøndboring.

De fleste vælger at lade os bortskaffe dyret. Dette foregår ved kremering (brænding). Vi har en aftale med Ada’s Dyrekremering. Ved kremering bliver dyret lagt i en dyrepose og afhentet af en speciel fragtbil, der kører direkte til dyrekrematoriet. Det er også muligt selv at aflevere dyret på dyrekrematoriet så du herved har mulighed for at se, at alt foregår på en etisk korrekt vis.

Det er også muligt at få dit dyrs aske hjem i en urne. Her kan du vælge en urne, som kan begraves, og hvor urnen opløses og indgår i det naturlige kredsløb. Men du kan også vælge en urne, som er glaseret og kan stå som et minde i dit hjem. Og der er også mulighed for at få dyrets navn håndmalet på urnen.

Alle dyr, der ikke bliver kremeret, bliver destrueret.

Alt dette bør tales igennem i familien, således at alle – også børnene – har indflydelse på valget. Er du i tvivl, så tal med os om det. Der vil du få en saglig og grundig vejledning om de forskellige muligheder.

Kontakt os for mere info på tlf. 44482712 eller brug vores online tidsbestilling

Fik adgang til legehjælp med meget kort varsel og en pragmatisk tilgang til behandlingen. Fuldt ud tilfreds med forløbet.
Claus Rarup Lund
Claus Rarup Lund
28. December, 2022.
Imødekommende hjælpsomhed og forståelse for den situation man er i.
Rebekka Skau Vincentzen
Rebekka Skau Vincentzen
22. December, 2022.
Dejlig positiv oplevelse. Blev anbefalet jer til røntgen billeder af min Golden Retriever før brug i avl. Professionel tilgang, søde mennesker og gode billeder som DKK kunne lave de rigtige bedømmelser udfra. Så topscorer herfra 🙂
Trine Drejer
Trine Drejer
3. December, 2022.
Super god service og kompetent behandling
Carsten Krabbe
Carsten Krabbe
4. November, 2022.
My best recommendations. Good prices and good service.
Anja Ravn
Anja Ravn
4. November, 2022.
Vi har brugt Ib Engelhardt siden engang i 70'ne, især til HD foto, da jeg avlede Schæferhunde, siden har vi brugt ham til vores Cocker Spaniel, og altid været tilfreds med den gode behandling vi har fået, og den gode behandling er forsat efter Ib Engelhardt ikke er der mere. MVH. Mona og Helena Søgaard Nielsen Kennel Hemo Hillerød
Stutteri Kronplet Hillerød
Stutteri Kronplet Hillerød
11. Oktober, 2022.
Vi føler os enormt godt modtaget af personalet på Værløse Dyreklinik, og vigtigst af alt, at der bliver taget sig både venligt og professionelt af vores 3 hunde. Dette gælder både akutte og mere løbende aftaler.
Ellen Landmark
Ellen Landmark
6. Oktober, 2022.
Altid en fornøjelse at besøge Værløse Dyreklinik. Hvad enten det er køb af foder og medicin eller dyrellgebesøg. Klart anbefalelsesværdig.
Claus Bonde
Claus Bonde
6. Oktober, 2022.
Jeg har oplever Værløse dyreklinik som et professionelt sted at komme ind med sin hund. De er venlige og hjælpsomme. Jeg har fået lavet hd scanning af min hunds hofter og fået vaccineret min hund her. Udover det har jeg fået meget brugbar rådgivning i telefonen.
Keyla Berti Lange
Keyla Berti Lange
22. September, 2022.
Dygtige dyrlæger og generelt personale, altid god service og et rart og trygt sted for både dyr og ejere.
Kathrine Olivius Ottosen
Kathrine Olivius Ottosen
22. September, 2022.