Rehabilitering og
mobilitet

Rehabilitering og mobilitet

Mange hunde og katte går rundt med smerter i deres led og muskler som aldrig opdages i den almindelige klinik. Studier viser at 10 % af unghunde har led- og muskelproblemer og ved seniordyr ses op til 80 % at have problemer. Hvis de opdages, er løsningen tit blot smertestillende. Der er dog andre, mere holdbare metoder som kan hjælpe din hund eller kat af med smerterne ved at adresserer den direkte årsag og ikke kun symptombehandle. Kiropraktik, fysioterapi, massage og andre former for rehabilitering er fantastiske værktøjer til hunde og katte med smerter i muskler, led eller bindevæv uanset om du kender årsagen til smerterne eller ej. Kiropraktik og fysioterapi er også fantastiske redskaber til at forebygge mange problemer i din hunds og kats bevægeapparat for eksempel slidgigt og virker lindrende på arvelige problemer som hoftedysplasi.

Kiropraktik, træning og rehabilitering – vi fokuserer på helheden

Kiropraktik kan godt stå alene, men du får den allerbedste effekt hvis det kobles med fysioterapeutiske teknikker og træning. Kiropraktik sørger for at din hunds led, nerver og muskler fungerer som de skal. Fysioterapeutiske teknikker arbejder mere direkte med din hunds muskler og bindevæv. På den måde får din hund den absolut bedste forudsætning for at blive smertefrit eller vende tilbage til sit gamle jeg efter operation.

Fysioterapi bruges både forebyggende og som behandling efter skade og/eller operation, og består både af manuelle behandlingsteknikker og træningsøvelser.

Fysioterapi består af en biomekanisk analyse af dyrets bevægemønster og funktion samt en manuel terapeutisk tilgang til at optimere bevægelse og styrke, enten til vedligehold eller som genoptræning efter sygdom og/eller skade.

Hunde og katte kan på samme måde som os mennesker opleve ubalancer i kroppens blødvæv, altså muskler og bindevæv som har direkte påvirkning af leddenes bevægelse og belastninger og slidtage af kroppens strukturer. Den eneste forskel på dem og os er, at de ikke har en stemme, og derved ikke kan forklare hvad der gør ondt.

Behovet for fysioterapi kan opstå på mange måder eksempelvis:

 • Højt aktivitetsniveau og derved belastning af muskler og led
 • Gigt eller ledproblematikker som belaster andre dele af kroppen vi kompensationer
 • Overvægt
 • Fødsel
 • Akutte skader som hunden
 • Genoptræning efter operation
 • Hvalpe under vækst
 • Neurologiske ubalancer

Den fysioterapeutiske behandling har til hensigt at reducere smerte, afspænde muskulatur og bindevæv, optimere leddenes funktion (ROM) samt genoprette stabilitet, koordination og balance.

Ved en fysioterapeutisk konsultation gennemgår vi hunden grundigt med hhv. samtale om hundens baggrundshistorik og nuværende sundhedstilstand, en ganganalyse, muskelanalyse samt vurdering af balanceevne og styrke samt neurologisk status.

Der lægges herefter en behandlingsplan tilpasset den enkelte patient, således at der ved manuel terapi samt en målrettet træningsplan opnås det bedste resultat.

Derved er det vigtigt at ejer er indforstået med, at en stor del af træningen foregår hjemme, og at der derfor skal påregnes tid til at lave øvelser imellem de fysioterapeutiske behandlinger.

Der arbejdes med mange forskellige manuelle terapeutiske teknikker eksempelvis

 • Massage
 • Bindevævsløsning
 • Akupressur
 • Laserterapi
 • Ledmobilisering
 • Kranio Sakral Terapi
 • Proprioceptorisk træning
 • Vandtræning
 • Tørtræning

  Det får du hos os på Værløse Dyreklinik

  Hos os på Værløse Dyreklinik undersøger vi din hund i dybden med en blanding af flere forskellige teknikker og indgangsvinkler. Vi har flere tilbud og vi møder dig, hvor du og din hund er. Du kan få:

  • En fuld gennemgang af din hunds bevægeapparat.

  Her sættes der en hel time af til dig og din hund. Undersøgelsen foretages af vores veterinære kiropraktor, Trine Ahlmann Hansen eller vores fysioterapeut Line Tofte. Undersøgelsen inkluderer:

  • Tid til en grundig historik fra dig som ejer
  • Ganganalyse
  • Fuld orthopædisk undersøgelse
  • Fuld neurologisk undersøgelse
  • Fuld kiropraktisk/fysioterapeutisk undersøgelse
  • Behandling af bindevæv, muskler og led
  • Kiropraktisk/fysioterapeutisk gennemgang og behandling

  Her sættes der 30 minutter eller mere af til dig og din hund. Undersøgelsen foretages af enten Trine Ahlmann Hansen eller Line Tofte. Undersøgelsen inkluderer:

  • Fuld kiropraktisk/fysioterapeutisk undersøgelse
  • Behandling af bindevæv, muskler og led
  • Kiropraktisk eller fysioterapeutisk tjek:

  Her sættes der 15 minutter af til dig og din hund. Tjekket er til dig til dig der har været forbi Trine eller Line før og ønsker at holde din hunds bevægeapparat vedlige eller til dig som udelukkende ønsker en kiropraktisk/fysioterapeutisk behandling. Undersøgelsen foretages af vores veterinære kiropraktor, Trine Ahlmann Hansen som er uddannet dyrlæge og efteruddannet i flere behandlingsformer, herunder kiropraktik. Undersøgelsen inkluderer:

  • Fuld kiropraktisk/fysioterapeutisk undersøgelse
  • Behandling af led

  DØGNVAGT

  Har du akut behov for dyrlæge?

  På Værløse Dyreklinik har vi et vagtsamarbejde med Ganløse Dyreklinik, Farum Dyreklinik og Bistrup Dyreklinik, der er etableret for at dække behovet for dyrlægehjælp til familiedyr uden for normal åbningstid. Det vil sige fra 16.30 og frem til kl 22.00 og igen fra kl 06.00 til 8.00 på hverdage og fra 06.00-22.00 i weekenderne. Mellem 22.00 og 06.00 viderestilles telefonen til Familiedyrsklinikken på Københavns Universitet medmindre andet er aftalt.

  Er der behov for hjælp til reproduktion/fødsler så ring og aftal nærmere mhp et direkte akutnummer.

  Fik adgang til legehjælp med meget kort varsel og en pragmatisk tilgang til behandlingen. Fuldt ud tilfreds med forløbet.
  Claus Rarup Lund
  Claus Rarup Lund
  28. December, 2022.
  Imødekommende hjælpsomhed og forståelse for den situation man er i.
  Rebekka Skau Vincentzen
  Rebekka Skau Vincentzen
  22. December, 2022.
  Dejlig positiv oplevelse. Blev anbefalet jer til røntgen billeder af min Golden Retriever før brug i avl. Professionel tilgang, søde mennesker og gode billeder som DKK kunne lave de rigtige bedømmelser udfra. Så topscorer herfra 🙂
  Trine Drejer
  Trine Drejer
  3. December, 2022.
  Super god service og kompetent behandling
  Carsten Krabbe
  Carsten Krabbe
  4. November, 2022.
  My best recommendations. Good prices and good service.
  Anja Ravn
  Anja Ravn
  4. November, 2022.
  Vi har brugt Ib Engelhardt siden engang i 70'ne, især til HD foto, da jeg avlede Schæferhunde, siden har vi brugt ham til vores Cocker Spaniel, og altid været tilfreds med den gode behandling vi har fået, og den gode behandling er forsat efter Ib Engelhardt ikke er der mere. MVH. Mona og Helena Søgaard Nielsen Kennel Hemo Hillerød
  Stutteri Kronplet Hillerød
  Stutteri Kronplet Hillerød
  11. Oktober, 2022.
  Vi føler os enormt godt modtaget af personalet på Værløse Dyreklinik, og vigtigst af alt, at der bliver taget sig både venligt og professionelt af vores 3 hunde. Dette gælder både akutte og mere løbende aftaler.
  Ellen Landmark
  Ellen Landmark
  6. Oktober, 2022.
  Altid en fornøjelse at besøge Værløse Dyreklinik. Hvad enten det er køb af foder og medicin eller dyrellgebesøg. Klart anbefalelsesværdig.
  Claus Bonde
  Claus Bonde
  6. Oktober, 2022.
  Jeg har oplever Værløse dyreklinik som et professionelt sted at komme ind med sin hund. De er venlige og hjælpsomme. Jeg har fået lavet hd scanning af min hunds hofter og fået vaccineret min hund her. Udover det har jeg fået meget brugbar rådgivning i telefonen.
  Keyla Berti Lange
  Keyla Berti Lange
  22. September, 2022.
  Dygtige dyrlæger og generelt personale, altid god service og et rart og trygt sted for både dyr og ejere.
  Kathrine Olivius Ottosen
  Kathrine Olivius Ottosen
  22. September, 2022.